Därför är 5:2-dieten så populär

Uppdaterad
Publicerad

Att 5:2-dieten har blivit så populär i Sverige är ingen överaskning. Sverige är ett erkänt land när det kommer till testprodukter. Om något blir populärt hakar många svenskar på.

– I andra länder, till exempel Frankrike, skulle det vara otänkbart att man gör så här för där uttrycker man tradition och familjevärden med maten, säger Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare.

Michael Mosley som ligger bakom boken ”The Fast Diet” som handlar om 5-2-dieten är just nu på Sverigebesök.

– När jag landade såg jag massa löpsedlar med 5:2-dieten. Jag tycker att det är fantastiskt att dieten mottagits så bra i Sverige, att folk här är så öppna.

Ser det som en livsstil

En del som håller på med dieten ser det som en livsstil och något de ser sig hålla på med länge.

– Jag tror att den här dieten kommer att vara stor i två tre år, sedan kommer det en annan metod och då tänker vi att detta är lösningen, detta är framtiden. Vi är oerhört framtidsinriktade, vi är ett modernt folk som tycker att detta är fint och bra, säger Richard Tellström, etnolog och måltidsforskare.

– Jag hoppas att han har fel. Men det kommer förmoligen se annorlunda ut om tre år. Mycket ny information och forskning kommer att komma från denna diet, säger Michael Mosley.

Dieten går ut på att man fastar under två veckodagar och äter som vanligt under de andra fem. Under fastedagarna intar man endast ett mål och man bestämmer själv när man ska äta det.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

5:2-dieten

Mer i ämnet