Sveriges Radio drabbades av tekniska problem på tisdagen. Foto: Christine Olsson/TT

Sveriges Radios sajt fungerar åter – låg nere i 30 minuter

Uppdaterad
Publicerad

Vid halv tolvtiden på tisdagen fungerade Sveriges Radios sajt och app återigen, efter att att ha legat nere sedan 11-tiden. Den som besökte sajten möttes av texten ”Något gick fel”. Vad som orsakat felet är oklart.

– Vår tekniska personal har felsökt och arbetat med detta, men jag kan inte i nuläget svara på vad som orsakade störningen, skriver SR:s presschef Claes Bertilson i ett mejl till SVT.

Låg nere under halvtimme

Under de runt 30 minuter sajten låg nere möttes besökaren av texten ”Just nu gör vi underhåll på våra digitala tjänster. Du kan fortfarande lyssna på våra sändningar i din FM-radio”.

Det är andra gången på kort tid som Sveriges Radios sajt drabbas av tekniska problem. I början av december låg sajten nere under ett par minuter. Även då möttes besökaren av ett felmeddelande.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.