Foto: TT

SVT-medarbetare utreds efter sexfilm

Uppdaterad
Publicerad

En SVT-medarbetare är under utredning efter uppgifter om att han ska ha medverkat i olika filmer med sexuellt innehåll.- Utifrån det vi vet i dag är det problematiskt för medarbetaren att vara kvar i sin publika roll, säger Camilla Hagert presschef på SVT.

Som Aftonbladet var först med att berätta, har en SVT-medarbetare stängts av tillfälligt från sin tjänst efter att det framkommit uppgifter om att han ska ha medverkat i filmer med ett sexuellt innehåll.

– Just nu försöker vi få en klar bild av vad som faktiskt hänt. Men utifrån det vi ser i dag anser vi att det är problematiskt för medarbetaren att fortsätta i sin nuvarande roll, säger Camilla Hagert.

– Vi har haft samtal med personen och kommer ha fortsatta samtal med personen, fortsätter hon.

Hur ställer han sig till det som hänt och till uppgifterna?

– Det vill jag inte kommentera, säger Camilla Hagert.

Vad konsekvenserna blir är för tidigt att säga, berättar Hagert som i övrigt inte vill kommentera händelsen med hänvisning till att det är ett personalärende.

Extra stöd ges nu till medarbetaren och hans närmsta kollegor.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.