Programledarna Cecilia Gralde och Malin Lundgren Foto: SVT

Specialprogram om coronaviruset – se sändningen här

Uppdaterad
Publicerad

Hur farligt är coronaviruset och hur god är Sveriges beredskap? Frågorna om viruset är många. I ett extrainsatt specialprogram under tisdagskvällen tog SVT hjälp av Sveriges främsta experter inom smittskydd för att försöka ge svar på dem.

Programmet sändes under tisdagskvällen med programledarna Cecilia Gralde och Malin Lundgren i spetsen. Med i programmet – utöver smittskyddsexperter – var även statsminister Stefan Löfven (S) och SVT:s utsända som rapporterar om smittan i världen, samt reportrar som redogjorde för läget på våra sjukhus hemma i Sverige.

SVT talade även med psykologer om oron för viruset och lyfte hur coronaläget även kan påverka vår privatekonomi.

Coronapandemin

SVT:s sociala mediereporter fångade upp och lyfte tittarnas frågor på sociala medier och i vår direktrapportering.

Programchefen: ”Vet att det kommer in många frågor”

– Vi vet ju att det kommer in många frågor i vår direktrapportering på webben om viruset och om hur det påverkar oss. Till slut växte idén att vi skulle hantera frågorna även i tv. Tanken är att ha en panel av experter som kan svara på det som människor undrar och att vi på ett vanligt journalistiskt sätt kan granska deras svar, sa Eva Landahl, programchef för SVT Nyheter, om programidén tidigare under tisdagen.

Här kan du se hela programmet i efterhand.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Coronapandemin

Mer i ämnet