Tamara Spiric (V). Arkivbild. Foto: Torbjörn Granroth/TT

Tamara Spiric (V) kandiderar inte till partiledarposten

Uppdaterad
Publicerad

Tamara Spiric, som tidigare bland annat har varit kommunalråd i Umeå, säger till Sveriges Radio Ekot att hon inte kommer att kandidera till posten som ordförande för Vänsterpartiet.
– Jag känner att jag sviker en del människor, men samtidigt känns det som en befrielse just nu, säger hon till Ekot.

Tamara Spiric hade nominerats av partidistrikten i Fyrbodal och Jämtland.

Hittills är det bara Nooshi Dadgostar som ställer upp i partiledarvalet. Hon har nominerats av partidistrikten i Västernorrland, Uppsala län, Östergötland, Dalarna och Skaraborg. Kronoberg har valt att inte nominera någon kandidat eftersom det hittills bara finns en.

– Hon är en trevlig person och en duktig riksdagsledamot. Jag tror dock att det hade varit bra för partiet om någon mer klev fram, säger Spiric om Dadgostar till Ekot.

Hon nämner Karin Rågsjö och Anna Rubin som önskvärda kandidater.

Vänsterpartiets distriktsstyrelser i Norrbotten, Västmanland och Södermanland nominerade tidigt partiets ekonomiskpolitiska talesperson Ulla Andersson till partiledarposten, men hon meddelade senare att hon inte ställer upp.

Partiets valberedning har satt den 21 februari som sista datum för nomineringar till vem som ska ersätta Jonas Sjöstedt som partiordförande. Men den som vill kan ställa upp ända fram till kongressen som hålls i Västerås i slutet av maj.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer