Foto: Christine Olsson/TT

Tekniska problem för Sveriges Radio – hemsidan låg nere

Uppdaterad
Publicerad

Sveriges Radio hade tekniska problem under tisdagskvällen. Hemsidan och appen låg i omgångar nere.

Besökare på SR:s hemsida möttes under kvällen av ett felmeddelande: ”Just nu har vi vissa tekniska problem på sverigesradio.se.

Vi beklagar detta. Var god försök igen om en liten stund”. Även i appen var det störningar. Klockan 20.40 ska både hemsidan och appen åter ha fungerat.

”Det som hände var att en nätverkskomponent slutade fungera vilket påverkade kontakten med vår webb och vår app, alla FM sändningar fortsatte ostörda och inte heller andra viktiga funktioner så som VMA eller trafikmeddelanden påverkades utan fungerande under hela tiden”, skriver SR:s presschef Claes Bertilson i ett mejl till SVT.

”Det tog tid att identifiera det och sen krävdes en omfattande omstart vilket är skälet till att vår webb och app låg nere så pass långt tid som den gjorde vilket vi tycker är riktigt olyckligt då våra lyssnare drabbats. Det finns inga tecken på någon yttre påverkan och vi kommer de närmaste dagarna vidare undersöka exakt vad som orsakade felet”, skriver han också.

Besökare på SR:s hemsida möts av ett felmeddelande: ”Just nu har vi vissa tekniska problem på sverigesradio.se. Foto: SVT

Med anledning av störningarna har SVT följt utvecklingen, meddelar SVT:s säkerhetschef Christina Boman.

– Inget pekar just nu på att SVT ska vara utsatta för någonting, säger hon.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.