Therese Hägg från Kiruna var på Drottninggatan under terrorattacken för två år sedan. Foto: SVT

Therese: Hade jag inte blivit knuffad hade jag inte varit här i dag

Uppdaterad
Publicerad

Två år har gått sedan terrordådet på Drottninggatan då fem människor dödades och ett tiotal skadades efter terroristen Rakhmat Akilov vansinnesfärd. Therese Hägg är en av dem som som var nära att köras på av lastbilen.

– Jag hade precis kommit ut från Åhlens och började gå längs Drottninggatan. Jag lyssnade på musik och kollade ner i mobilen, så jag var inte så uppmärksam. Men så känner jag att någon knuffar på mig och då kollar jag upp och ser att lastbilen kommer mot mig.

– Hade inte den personen knuffat på mig tror jag inte att jag hade varit här i dag.

Therese Hägg kommer från Kiruna och var bara på besök i Stockholm när terrorn slog till för två år sedan. Nu har hon åter gjort samma resa för att hedra offren och lägga ner en blombukett vid betonglejonen på Drottninggatan.

– Det här är fortfarande något som påverkar mig väldigt mycket. Men det blir bättre när man kommer hit och får se all kärlek och alla människor som är här och bryr sig.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.