Foto: TT

Thorwaldsson: ”Bort med gräddfilerna i vården”

Uppdaterad
Publicerad

LO-basen Karl-Petter Thorwaldsson gick till hårt angrepp mot regeringens politik på flera punkter när han talade på Götaplatsen i Göteborg i eftermiddag.

Han presenterade ett antal vallöften. En del mer konkreta än andra.

– Sju vallöften ger jag. Även om några är kända sedan tidigare så ska de ju genomföras, till exempel kommunalt veto mot skoletablering, sade Karl-Petter Thorwaldsson.

Första maj 2014

– Det tydligaste jag säger i dag är att vi ska ta bort gräddfilerna i vården.

Karl-Petter Thorwaldsson gick också till attack mot Sverigedemokraterna och högerpopulistiska partier runt om i Europa.

– Det värsta med Sverigedemokraterna är inte att de är ett högerparti. Det är att de säger att alla människor inte har lika värde. Det kan vi inte acceptera.

– En röst på SD är en röst på rasism och främlingsfientlighet. Men det är också en röst för en fortsatt borgerlig regering.

Karl-Petter Thorwaldsson fördömde också de hot som drabbat en del anställda som protesterat mot SD-ledaren Jimmie Åkessons uppmärksammade arbetsplatsbesök runt om i Sverige.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Första maj 2014

Mer i ämnet