Myndigheten förlorade i högsta instans. Foto: TT

Tillväxtverket får bakläxa – har tolkat stödregler fel

Publicerad

Tillväxtverket förlorar ännu en gång kring frågan hur permitteringsstöd ska beräknas för företag som sökt stöd i pandemin.

Högsta förvaltningsdomstolen slår fast det är den kalendermånad som infaller tre månader före den kalendermånad då Tillväxtverket fattar beslut om godkännande av stöd som ska ligga till grund för stödet.

Tillväxtverket bedömer dock att det är ”relativt få” företag som berörs av den ändrade praxisen. Den absoluta merparten av företag har samma antal anställda som är stödberättigade oavsett om jämförelsemånaden nu ändras, skriver myndigheten i ett pressmeddelande.

SVT:s Uppdrag granskning avslöjade i mars allvarliga fel i Tillväxtverkets handläggning av korttidsstödet. Hur företag som haft rätt till stödet har blivit utan och hur de som inte haft rätt kan ha fått pengar ändå.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer