Tobias Billström, gruppledare för Moderaternas riksdagsgrupp. Foto: Janerik Henriksson/TT

Tobias Billström om M-toppens ersättningar: Tar det på stort allvar

Uppdaterad
Publicerad

Moderaternas gruppledare Tobias Billström tar uppgifterna om riksdagsledamoten Erik Bengtzboes ersättningar på ”stort allvar”.

– Alla riksdagsledamöter ska följa de regler som gäller, skriver han till SVT Nyheter.

M-toppen Erik Bengtzboe har under flera år varit folkbokförd hos sin mamma i Nyköping, samtidigt som han äger en lägenhet i Stockholm, där hans fru och barn är skrivna.

Han har fått ersättningar på drygt 150 000 kronor för både sitt boende i Stockholm och för resor till riksdagen, något som Aftonbladet avslöjade.

Turerna kring Erik Bengtzboe

I ett sms till SVT Nyheter kommenterar M:s gruppledare Tobias Billström uppgifterna:

”Jag tar de här uppgifterna på stort allvar. Alla riksdagsledamöter ska följa de regler som gäller för resor och ersättningar”, skriver Billström.

Ska betala tillbaka

Sedan mars i år är Bengtzboe folkbokförd i sin mammas fritidshus i Nyköping, där han enligt egen utsago bott sedan 2017. Han säger att det var ett misstag att han inte folkbokförde sig på adressen med en gång. Han har varit i kontakt med riksdagsförvaltningen för att få ersättningarna justerade.

Det välkomnas av Tobias Billström.

”Det första och viktigaste är naturligtvis att eventuella utbetalningar som gjorts på felaktiga grunder betalas tillbaka. Jag har förstått att det redan upprättats en kontakt med Riksdagsförvaltningen i det syftet.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Turerna kring Erik Bengtzboe

Mer i ämnet