Skådespelaren Tomas Norström är död. Han blev 65 år gammal. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Skådespelaren Tomas Norström är död

Uppdaterad
Publicerad

Den folkkäre skådespelaren Tomas Norström har avlidit i sviterna av cancer. Han är bland annat känd från den kultförklarade komediserien ”Pistvakt”. Tomas Norström blev 65 år.

Natten till den 3 oktober somnade Tomas Norström in på Ersta Hospice i Stockholm efter en tids sjukdom.

– Det är fruktansvärt. Vi har förlorat vår älskade Tomas. Han dog av hjärntumörer, säger hans sambo Anna Oldner Bengtsson till Aftonbladet.

I slutet av 90-talet gjorde Tomas Norström succé i komediserien ”Pistvakt” tillsammans med kollegorna Lennart Jähkel och Jacob Nordenson. Trion spelar tre vuxna bröder som bor kvar hemma hos sin mamma i den norrländska byn Svartlien.

Pistvakt – från pjäs till långfilm

Projektet började som en pjäs på Nya Pistolteatern i Stockholm 1996 där Norström var konstnärlig ledare. Senare utvecklades ”Pistvakt” till den kultförklarade komediserien som sändes under två säsonger och 2005 släpptes en långfilm.

Norström är även känd från thrillern ”Jägarna”, barnfilmen ”Lasse-Majas detektivbyrå” och kostymdramat ”Vår tid är nu”.

Skådespelaren föddes år 1956 i Södertälje. 1981 tog han examen från Teaterhögskolan i Stockholm där han gick i samma klass som Sissela Kyle och Peter Stormare.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.