Pischa Strindstedt, personlig tränare. Foto: SVT:s Morgonstudion

Träningscoachen tipsar: Så tränar du efter graviditeten

Uppdaterad
Publicerad

Influeraren Paula Rosas och personliga tränaren Pischa Strindsted ger sina bästa tips på hur man tränar efter en graviditet.

De är aktuella med boken ”Mamatastic – vardagsinspiration och träningsglädje” och vill hjälpa nyblivna mammor att känna sig trygga med att träna för att stärka kroppen efter graviditeten.

En graviditet är en stor påfrestning för kroppen, och Pischa Strindsted framhäver att det är viktigt att låta det ta tid.

– Det första året får man se som en återhämtningsfas. Det betyder inte att man inte får belasta kroppen och röra på sig, men det beror på hur graviditeten varit och hur man tränat innan och under graviditeten.

När kan man börja träna som vanligt?

– Det är olika, men huvudet kommer vara redo före kroppen, det får man vara beredd på. Det är viktigt att börja med rätt steg, som bäckenbottenövningar och knipningar, säger Pischa Strindsted.

Se deras bästa tips i klippet ovan.

Här kan du se hela intervjun i Morgonstudion och se när Pischa visar några övningar.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.