Arkivbild. Maria Ågren, före detta generaldirektör för Transportstyrelsen. Foto: Fredrik Persson/TT

Transportstyrelsens förra generaldirektör tar strid om jobbet

Uppdaterad
Publicerad

Transportstyrelsens förra generaldirektören Maria Ågren kommer att ta strid för att behålla sin tjänst, rapporterar Ekot.

Regeringen har vänt sig till Statens ansvarsnämnd för att begära att nämnden ska avskeda den förra generaldirektören på Transportstyrelsen.

LÄS MER: Maria Ågren har omplacerats till regeringskansliet

IT-skandalen

Anledningen till att regeringen har begärt Maria Ågrens avgång är att hennes inblandning som generaldirektör i IT-skandalen på Transportstyrelsen.

Beslut i september eller oktober

Maria Ågren och hennes fackliga företrädare har nu begärt att få företräde inför Statens ansvarsnämnd. De vill överlägga med nämnden innan den fattar sitt beslut, vilket man har rätt till enligt Lagen om anställningsskydd (LAS), rapporterar Ekot.

Överläggningarna kommer äga rum bakom slutna dörrar och först i september eller oktober kommer nämnden att fatta sitt beslut.

LÄS MER: Maria Ågren får lön som vanligt

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

IT-skandalen

Mer i ämnet