Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Se SVT:s reportrar testa tre lekar som funkar för bilresan. Foto: SVT.

Se SVT:s reportrar testa lekar inför sommarens bilresa

Uppdaterad
Publicerad

Sommar och semester innebär många mil i bilen.

Men hur håller man gänget i bilen på gott humör under en hel resa? Se SVT:s reportrar testa tre billekar för sommarens road trip. 

Sommarstugan ska besökas och släkten ska betas av – även om suget efter utländska stränder har ökat är svenskarna ett bilande folk på semestern.

Det betyder många timmar på vägarna och vad passar då bättre än lite billekar. 

I videon ovan ser du SVT:s reportrar testa billekarna, burr, ja-och-nej-leken och filmleken. 

Andra billekar:

Norsk karaoke:  En person lyssnar på musik i hörlurar och nynnar med och resten av bilen gissar vilken låt det är. (Av hänsyn mot känsliga tittare finns inte denna lek med i videon).

Koleken: Ser du en ko på din sida av bilen ropar du “ko på min sida!” Ser du en ko på andra sidan bilen ropar du “Ko på din sida!”. En poäng per ko du ser på din sida och du stjäl en poäng (från valfri spelare på andra sidan bilen) om du tar en ko från andra sidan. 

Alfabetsleken: Välj en kategori och i tur och ordning säger varje person exempelvis ett djur var i bokstavsordning. Exempelvis: Albatross, Babian, Cikada.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.