Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör SVT:s inrikespolitiska kommentator Mats Knutson om hur allvarlig situationen är för regeringen, Kristerssons tystnad och om vad justitieutskottets ordförande Richard Jomshofs (SD) twittrande om islam innebär för regeringen. Foto: Clara Zahui/TT

Tre frågor om: Regeringen och koranbränningarna

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen är under fortsatt hård press efter den senaste tidens koranbränningar som väckt massiva reaktioner i en rad muslimska länder. Statsministern har även blivit kritiserad för att ha varit alldeles för tyst. Men regeringens låga profil har många förklaringar, menar SVT:s Mats Knutson.

Den hårt pressade regeringen meddelade på en presskonferens tidigare under tisdagen att man kommer intensifiera de inre gränskontrollerna mot bakgrund av det försämrade säkerhetsläget i landet.

– Personer med mycket svag koppling till Sverige ska inte kunna komma till Sverige för att begå brott eller för att agera i strid med svenska säkerhetsintressen, sa Ulf Kristersson (M) bland annat.

Men hur hårt drabbar den här krisen regeringen och vilka utmaningar står de inför? Hör mer i klippet ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.