Journalisten och programledaren Kattis Ahlström är årets julvärd i Sveriges Television. Foto: Fredrik Sandberg/TT

Kattis Ahlström: ”Aldrig sett fram emot ett jobb så här mycket”

Uppdaterad
Publicerad

Hur nervös blir en julvärd inför debuten? Vi pratade med årets julvärd Kattis Ahlström för att reda ut det och annat inför julaftonens sändning. Klockan 14.55 börjar direktsändningen i SVT1.

Hur känns det inför sändningen?

– Det känns jättebra – överraskande bra! Jag har nog aldrig sett fram emot ett jobb så här mycket,  och då har jag gjort många saker.

När nyheten släpptes att det var du som var årets julvärd sa du att du ville fokusera på ”värme och medmänsklighet” i ditt värdskap. Hur kommer det ta sig uttryck?

– Tanken är att det ska genomsyra hela programmet. Jag ville göra detta just i år då jag har rest runt mycket i världen och mött människor som sliter för sina liv, och människor som hjälper andra.

– Jag upplever också en större oro och ängslan hos folk. Det är klimatet, bristen på regering och sådana saker. Då tror jag att det är viktigt att påminna om det mest självklara.

Är det viktigt att det är live?

– Ja, jag tycker det. Jag tänker mig att det är skönt för många, särskilt de som är ensamma, att veta att ”det sitter någon där just nu”. Det blir ett slags sällskap. Sedan blir det en annan nerv och närvaro när man gör det live, det går inte att komma ifrån.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer