Tre män gripna för soldatmord i London

Uppdaterad
Publicerad

Ytterligare tre män har gripits för inblandning i det brutala knivmordet på en brittisk soldat i London i onsdags.

Scotland Yards antiterrorstyrka grep två män, 24 och 28 år gamla, i en bostad i södra London. Strax därpå kunde ytterligare en man gripas på samma gata, denne 21 år gammal.

Polisen uppger att de tvingades använda chockpistol vid gripandet av två av männen. Alla tre är misstänkta för förberedelse till mord.

Soldatmord i London

Polisen har tidigare gripit flera andra misstänkta för inblandning i mordet. I går kväll greps en vän till en av de två män som gripits för det brutala knivmordet endast ett par minuter efter att han deltagit i en intervju i BBC. Mannen, som i intervjun berättade att vännen som misstänks för knivmordet upprepade gånger blivit kontaktad av säkerhetstjänsten MI5, misstänks för terrorbrott.

Enligt The Guardian kom poliser från en antiterrorstyrka till BBC:s redaktion medan programmet spelades in och grep mannen så fort intervjun var färdig.

Det brutala mordet ägde rum utanför Woolwich militärförläggning i onsdags. Den unge soldaten överfölls och knivhöggs med macheteknivar och köttyxor. De misstänkta gärningsmännen, två islamistiska extremister, filmades och fotograferades sedan av flera när de skröt om sitt dåd på gatan och förklarade att de utfört dådet eftersom brittiska soldater mördar muslimer varje dag. Männen sköts sedan av polis och vårdas nu för sina skador.

Storbritanniens premiärminister har kallat det inträffade för ett terrordåd.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Soldatmord i London

Mer i ämnet