Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Här reder Christian Benedict, docent i neurovetenskap, ut vad som egentligen gäller för att sova gott i värmen. Foto: Martina Holmberg/TT/SVT

Ska jag verkligen duscha varmt innan jag somnar?

Uppdaterad
Publicerad

Vilken tid på dygnet ska man vädra? Är det en kall eller varm dusch som får din kroppstemperatur att sjunka? Här reder sömnforskaren Christian Benedict ut vad som faktiskt hjälper för en god natts sömn i värmen.

Mellan 18 och 20 grader är en lagom temperatur för att vi ska kunna sova bra, enligt Christian Benedict som är docent i neurovetenskap vid Uppsala universitet och som forskar på sömn. Men sommaren bjuder ofta på varmare väder än – något som kan ställa till det för sömnen.

I klippet reder Christian Benedict ut vilka tips som fungerar – och ger ett lugnande besked till de som har svårare att sova på sommaren.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.