Trots gemensamma förslaget – L och SD fortfarande oense om migrationen

Publicerad

Bara timmar innan Agenda:s partiledardebatt kom beskedet att M, KD, L och SD går samman i ett gemensamt förslag om migrationspolitiken. Men trots det var Liberalernas Nyamko Sabuni och Sverigedemokraterna Jimmie Åkesson inte helt överens i duellen om migration.

– Jag märker en resa hos dig här, poängterade Åkesson (SD) för sin duellmotståndare. Från det att du var integrationsminister och helt förnekade invandringens konsekvenser integrationsproblemen så kan du i dag ändå se ett visst samband, det är jättebra. Men du är tyvärr inte hemma än utan ganska nöjd med hur det är i dag trots allt, säger Åkesson (SD) till Sabuni (L) i kvällens debatt.

Nyamko Sabuni (L) menar att hon alltid kommer att försvara asylrätten.

– Vi kommer se till att den här lagen som nu läggs fram har ett fokus på de med asylskäl, ser till att de kan komma in i samhället och sen kommer vi göra en ventil självklart där det finns människor med särklit synnerligen ömmande skäl som också ska kunna få stanna. Det är de som är vår intention, säger Sabuni (L).

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.