Sexforskarna Katarina Görts Öberg och Christoffer Rahm fick frågan: var finns det ännu vita fläckar? Foto: Tove Hanell/SVT

Trots miljoner år av fortplantning – det här är ännu okänt om sex

Uppdaterad
Publicerad

Var på sex-kunskapskartan finns det vita fläckar? SVT Nyheter ställde frågan till två sexforskare – och i videon ser du svaret.

Om man tänker på alla människor som någonsin levt och nu lever... Och sen tänker man på hur mycket vi som mänsklighet har parat oss, onanerat, kollat på porr, våldtagit, struntat i att använda kondom – ja helt enkelt ”sexat” på ett bra eller dåligt sätt... Då kan man ju tycka att vi nu borde veta allt om människans sexualitet. Men riktigt så är det inte.  

Anova-mottagningen i Stockholm är en del av Karolinska institutet och Karolinska sjukhuset och där pågår behandling, utredning och forskning inom sexualmedicin, andrologi och transmedicin. SVT Nyheter åkte dit och frågade två sexforskare: var finns det vita fläckar? 

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

SVT Nyheter förklarar

Mer i ämnet