På kort tid inträffade två trafikolyckor på E4 norrgående vid Dragon gate söder om Gävle. Foto: Anne Lagercrantz

Två barn och två vuxna skadade i olycka på E4:an i Älvkarleby

Uppdaterad
Publicerad

På kort tid inträffade två trafikolyckor på E4 norrgående vid Dragon gate söder om Gävle. I den första olyckan, med tre bilar inblandade, skadades fyra personer varav två barn.

– Det var flera fordon inblandade både lastbilar och personbilar. Nu har de bärgat personbilarna men det är fullt med räddningspersonal på plats, säger SVT:s Anne Lagercrantz som sitter på en buss precis vid olycksplasten.

Olyckan inträffade i höjd med restaurangen Dragon Gate på E4, trafikplats Älvkarlen, i Älvkarlebys kommun. Trafiken är avstängd i norrgående riktning. Det är oklart hur pass skadade personerna är, enligt räddningstjänsten.

– Det är verkligen jättehalt på vägarna, säger Anne Lagercrantz.

Ett barn lastades i helikopter och fördes till Akademiska sjukhuset i Uppsala, uppger Johan Melin på Gästrikes räddningstjänst till TT.

Flera olyckor – varnar för halka

Under räddningsarbetet inträffade ytterligare en olycka strax söder om den första. Det är ännu oklart om några personer skadades och hur många fordon som var inblandade.

Räddningstjänsten varnar trafikanter i området för att det är mycket halt i området.

-Det är jättehalt på både små och stora vägar. Det är en isskorpa på samtliga vägar och det snöar konstant. Kylan gör också att det inte går att halkbekämpa, så vår önskan är att folk tar det väldigt lugnt i trafiken en sådan här dag, säger Johan Melin till TT.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.