Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör Säpo:s presschef Karl Melin om häktningarna. Foto: SVT

Två personer häktade för stämpling till terroristbrott

Uppdaterad
Publicerad

Två personer har häktats av Stockholms tingsrätt på sannolika skäl misstänkta för stämpling till terroristbrott, uppger Säkerhetspolisen.

De två häktade personerna, som varit anhållna i sin frånvaro, greps av Säpo i fredags efter en insats i Stockholmsregionen. Insatsen skedde efter en längre tids arbete.

– Vi genomförde en insats i fredags i Stockholmsregionen. Insatsen i sig gick lugnt till väga, säger Karl Melin, presschef vid Säkerhetspolisen.

Någon ytterligare information vill Säpo inte ge.

– I nuläget är det väldigt lite information och det brukar det vara i den här typen av ärenden för att inte riskera att försvåra eller förstöra den fortsatta utredningen, säger Karl Melin.

Stämpling är en form av förberedelse till brott som innebär att en person i samråd med någon annan beslutar att begå ett brott, försöker förmå någon att utföra brott eller åtar sig att utföra ett brott.

Förundersökningen, som bedrivs av Säpo, leds av en åklagare vid riksenheten för säkerhetsmål.

Enligt Per Lindqvist, chefsåklagare vid riksenheten för säkerhetsmål, förnekar de båda misstänkta brott.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer