Efter twittersvaren har Krisinformation bett om ursäkt. Foto: TT/Twitter

Twitteranvändare visar stöd för Krisinformations medarbetare

Publicerad

Krisinformation har bett om ursäkt för några inlägg som mött kritik efter att ha publicerats på Twitter under tisdagskvällen. Samtidigt visar flera twittrare sitt stöd för den kommunikatör som bland annat kallade en användare för ”faktaresistent”.

ÄLSKAR kvinnor som slutligen fräser ifrån! marie är en jävla förebild”, skriver en person.

Under onsdagen har hashtagen #JeSuisMarie trendat på svenska Twitter. Bakgrunden till trenden är en kommunikatör på Krisinformations twitterkonto, som under tisdagskvällen besvarade flera inlägg adresserade till det myndighetsdrivna kontot. Medarbetaren, som kallar sig för Marie, skrev bland annat: ”Eftersom du kallar dig Arg Man På Internet, kanske det räcker för dig? Att vara arg alltså?” och kallade en annan person för ”faktaresistent”.

”Så här ska man inte bli bemött”

Det ursprungliga inlägget från Krisinformation, som samlar och förmedlar information från myndigheter, handlade om Folkhälsomyndighetens beslut om att pausa användningen av Astra Zenecas vaccin mot covid-19, och har i skrivande stund omkring 40 kommentarer.

Efter starka reaktioner gick Krisinformation ut och bad om ursäkt för inläggen under onsdagsförmiddagen:

”Ett par svar från Krisinformation.se är oaccetabla. Så här ska man inte bli bemött i våra kanaler. Vi ber verkligen om ursäkt för detta”, skriver de i ett twitterinlägg.

”Drömmer om att göra en Marie”

Men samtidigt som Maries svar ifrågasätts av flera twitteranvändare, stöttats de av många andra. Under hashtagen #JeSuisMarie skriver användare att de förstår Marie.

ÄLSKAR kvinnor som slutligen fräser ifrån! marie är en jävla förebild”, skriver en person.

Kan bekräfta att alla som jobbar på en myndighet går runt och drömmer om att göra en Marie”, skriver en annan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.