Tyra fick en ny nalle av polisen Foto: Polisen

Tyras nalle blev världsberömd

Uppdaterad
Publicerad

Stockholmspolisens grepp att efterlysa en borttappad nalle på Facebook har engagerat människor över hela världen.

Några dagar före midsommar försvann ettåriga Tyras nalle någonstans i närheten av Hantverkargatan på Kungsholmen i Stockholm. En ledig polis uppmärksammade den hemmagjorda efterlysning som familjen satt upp och via honom spred sig nödropet till Södermalmpolisens sida på Facebook.
Och därefter tog det inte lång tid innan både svenska och utländska medier som Huffington Post, Daily Mail, Fox News, BBC och Daily News hade skrivit om saken.

Nallen fortfarande borta
Tyvärr har inte uppmärksamheten lett till att Tyras nalle återfunnits.
– Nej, hoppet är nog tyvärr ute. Vi bedömer det som utsiktslöst att hitta nallen efter så här lång tid. Räddningsinsatsen har avblåsts, säger Peter Magnusson på Södermalmspolisen.
Istället fick Tyra en ny nalle av polisen igår.

Nallar och mördare
Johan Ljunggren ansvarar för Stockholmspolisens satsning på sociala medier är nöjd med uppmärksamheten och tycker att nallen hörde hemma på polisens Facebook.
– Ska vi lyckas kommunicera vår verksamhet med allmänheten via sociala medier så måste vi också fånga människors intresse, det här är ett sätt.
– Vissa verkar tro att vi bara jagar mördare men vi vill visa att vi jobbar med både stort och smått.
 

Nedringda
Kristin Blomqvist, mamma till Tyra, firar semester men är nedringd av journalister från alla möjliga medier. Hon är förvånad över uppmärksamheten och konstaterar samtidigt liksom polisen att det stora engagemanget till trots så verkar inte nallen komma tillrätta.
– Det senaste spåret är att en restaurant på Hantverkargatan ska ha haft en nalle i ett fönster mot gatan men när vi ringde dit sa de att de aldrig haft någon nalle.
Tyra kommer defnitivt inte att behöva vara utan nalle i framtiden. Förutom den nalle som polisen lämnade igår så har en återförsäljare av nallar skickat en likadan som den försvunna med posten. Även en auktionsfirma har hört av sig och vill skicka en nalle till Tyra.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer