Foto: TT

Ulf Ekman får full ersättning – trots utträde

Uppdaterad
Publicerad

Livets ord-grundaren Ulf Ekman lämnade församlingen, blev katolik och bad om ursäkt. Ändå kommer han få i princip full lön resten av sitt liv. Något som upprör medlemmar, skriver Upsala nya tidning.

Ulf Ekman meddelade i våras att han lämnar Livets ord, konverterar och blir katolik. Att grundaren till församlingen lämnade och dessutom bad om ursäkt för ”lidande och sår” som människor tillfogats genom kontakter med Livets ord, väckte stor uppmärksamhet.

Men nu står det klart att Ulf Ekman och hans hustru, trots utträdet, varje månad kommer att få ersättning från församlingen. Genom ersättningen kan de varje månad få ut full lön i form av en kombination av pension och ersättning från Livets Ord.

Detsamma gäller övriga tre i den ursprungliga styrelsen. Den utlovade ersättningen har väckt ilska och besvikelse bland församlingsmedlemmar, och en del har valt att lämna församlingen, uppger flera källor för UNT.

”Har ju lämnat oss i sticket”

Enligt tidningen presenterades avtalen med de före detta medlemmarna nyligen på ett församlingsmöte. Många medlemmar var ovetande och har reagerat med ilska.

– En del säger ju att de trots allt grundat församlingen. Men det känns ändå inte rätt, de har ju lämnat oss i sticket. Många är ännu i chock efter det beskedet, och nu kommer det här, säger en medlem till UNT.

– Ulf Ekman borde vara så rakryggad att han säger nej till de här pengarna. Hoppar man av båten som han gjort tycker jag inte att man borde ha någon ersättning alls, säger en medlem som varit anställd på Livets Ord – utan något pensionsavtal.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer