Ulf Kristersson (M) möter medierna efter talmansmötet. Foto: Claudio Bresciani/TT

Ulf Kristersson: Har pågått intensiva samtal

Uppdaterad
Publicerad

Alliansens fyra partier har suttit i samtal under julhelgerna, men ännu är inget löst, säger Ulf Kristersson (M) efter mötet med talmannen.

– Jag står till förfogande, sedan får andra fatta sina beslut.

Precis som Stefan Löfven gav inte heller Ulf Kristersson några besked som tyder på att regeringskrisen är över, när han på torsdagsförmiddagen talade med pressen efter sitt möte med talman Andreas Norlén.

– Jag kan bara bekräfta några saker: det har under helgerna pågått intensiva samtal mellan Alliansens fyra partier. Bra samtal tycker jag, säger Kristersson efter mötet med talmanen.

Han tillägger att samtalen har handlat både om den politiska inriktningen och hur man ska hantera Sverigedemokraterna, eller det parlamentariska arbetet, som han uttrycker det.

– Jag är villig att bilda en regering som för borgerlig politik. Jag står till förfogande, sedan får andra fatta sina beslut, säger Kristersson.

Centern och Liberalerna vill ha försäkringar om att en moderatledd regering inte förhandlar med Sverigedemokraterna. Kristersson vill dock inte gå in på om man diskuterar någon slags ”anti SD-klausul”, skriver TT.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App Store
Ladda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.