Moderaternas nya logga presenterades på Sverigemötet i Karlstad. Foto: TT

Ulf Kristersson: Ikonisk logga inleder ny epok

Uppdaterad
Publicerad

En ny epok ska inledas inom Moderaterna. En epok som ska ta tag i den ”integrationskris” som pågår. Det berättade Ulf Kristersson när han talade på Moderaternas Sverigemöte i Karlstad. Dessutom presenterade partiet en ny logotyp.
– Om vi klarar integrationen kan Sverige få fantastiska framgångar. Om vi inte lyckas är brända bilar bara början, säger han.

När Ulf Kristersson under fredagen talade inför sina partikollegor pratade han om en ”ny svensk modell”, och om den integrationskommission som Moderaterna tillsätter nästa vecka. Och slutligen handlade det om Moderaternas nya logotyp.

– Vårt ikoniska M är en otroligt bra symbol för vår uppgift, och för den nya svenska modellen. Här finns de långa linjerna bakåt och framåt.

De fem punkterna i logotypen får även symbolisera fem pelare som Kristersson vill bygga ”den nya svenska modellen” på.

Inför talet passade Kristersson på att hylla sina föregångare.

– Hela Fredrik Reinfeldts fantastiska epok vill vi också ta med oss. Men alla framgångar rymmer problem, och under Alliansen blev politiken till slut extremt fixerad vid Sverigedemokraterna, säger han.

Den nya kommissionen

Logotypen är inte det enda nya som Moderaterna har presenterat senaste dagarna, och heller inte det enda som fick ta plats i talet. Kristersson talade även om den integrationskommission som den tidigare liberale riksdagsledamoten Mauricio Rojas ska ingå i, och reda ut flera frågor.

– Var Sverige kommer ifrån, vilka problem vi har och var vi är på väg. Vi står inför nya utmaningar som vi aldrig stått inför förut, sa han inför talet, i Morgonstudion.

En av de nya utmaningarna är en integrationskris, menar Kristersson. Han säger också att en misslyckad integration griper in många andra samhällsproblem också.

– Vi har inte klarat av att kombinera invandring med integration. Vi måste ta de bästa erfarenheterna från andra länder, ta de bästa experterna och göra en mycket konkret lista, säger han.

Ny svensk modell

Ulf Kristerssons ”nya svenska modell” ska bygga på trygghet, en fungerande klimatpolitik, jobb som lönar sig, en fungerande integration och sammanhållning mellan stad och land, säger han.

– Statens kärnuppgifter måste fungera. Staten ska göra det som bara staten kan, och staten ska göra det bra.

Han pratar bland annat om att gängen ska stoppas, och förstärkningar inom polisen. Han vill dubbla den svenska försvarsmakten, och driva på en NATO-anslutning.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer