Moderaternas partiledare Ulf Kristersson. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ulf Kristersson (M) tillsätter integrationskommission

Uppdaterad
Publicerad

Regeringen prioriterar inte integrationsfrågan tillräckligt, anser Moderaternas partiledare Ulf Kristersson och meddelar att han tänker tillsätta en integrationskommission.

I en debattartikel i Dagens nyheter skriver Kristersson att den nya kommissionen ska bestå av politiker och experter som under ett år ska arbeta med att ta fram konkreta och genomförbara reformer och lagförslag. En av dem är politikern och författaren Mauricio Rojas.

En utgångspunkt i arbetet är att Sverige behöver en integrationspolitik som fokuserar på att invandrare ska komma in i det svenska samhället, skriver Kristersson.

”Det har länge tvärtom funnits en bärande idé att integration handlar om en 'process från två håll', där invandrare och infödda ska integreras i ett nytt multikulturellt samhälle. Den ansatsen har varit förrädisk och felaktig”, skriver han.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer