Ulf Kristersson och Moderaterna i extrainsatt möte

Uppdaterad
Publicerad

Moderaterna hade på fredagen ett extrainsatt gruppmöte i riksdagen strax före lunch. Efteråt ville partiledaren Ulf Kristersson inte ge några kommentarer om vad det handlade om.

– Vi ska diskutera läget, sade Kristersson kort till journalister när han gick in till gruppens möte i Riksdagshuset.

Gruppmötet som inleddes klockan 11 var slut efter cirka en timme, och följdes av ett telefonmöte i Moderaternas partistyrelse.

Enligt SVT:s politikreporter Andreas Öbrink var det ett stort pressuppbåd som väntade utanför möteslokalen. Men Moderatledaren Ulf Kristersson valde att inte möta pressen för att ge kommentarer efter mötet i Förstakammarsalen.

På mötet talade Ulf Kristersson om Moderaternas förslag till övriga Alliansen som SVT var först att berätta om idag.

Om det inte blir en Alliansregering så vill Moderaterna istället gå fram som ensamt regeringsparti eller med delar av Alliansen, medan övriga partier får stå utanför regeringen som samarbetspartners. Ulf Kristersson har tills på tisdag på sig att försöka hitta en tänkbar regering.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.