Vänsterpartiets Ulla Andersson, ekonomisk talesperson, kommer inte att kandidera för omval till riksdagen eller partistyrelsen. Foto: Henrik Montgomery/TT

Ulla Andersson (V) lämnar rikspolitiken

Uppdaterad
Publicerad

Vänsterpartiets Ulla Andersson lämnar toppolitiken. Hon kommer inte att kandidera för omval till riksdagen eller partistyrelsen, rapporterar Gefle Dagblad.

Ulla Andersson har varit Vänsterpartiets talesperson i ekonomisk-politiska frågor. Hon lämnar partistyrelse och verkställande utskott vid partikongressen i februari. Efter valet i höst lämnar hon också riksdagen.

”Det har varit givande, lärorikt, intressant o väldigt fint att få haft förtroendet att vara Vänsterpartiet Gävleborgs riksdagsledamot o ekonomisk- politisk talesperson, det tackar jag för. Nu har jag bestämt mig för att inte kandidera igen”, skriver Andersson på Twitter.

Gävleborgspolitikern Andersson, 58, har suttit i riksdagen sedan 2006. Att inte ställa upp för omval till riksdagen var inget lätt beslut. Det slutliga avgörandet tog hon i somras.

– Jag har velat fram och tillbaka. Jag har hållit på med något som är väldigt givande och en förmån att få vara med om, men det finns också en längtan efter att sova i sin säng, att äta middag med sin familj och kunna planera sitt liv. Så det är ett beslut som växt fram, säger Andersson till Gefle Dagblad.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.