Foto: TTVisa alla (2)
Visa alla (2)

Utredning om Bromma stoppas

Uppdaterad
Publicerad

Utredningen om Bromma flygplats framtid läggs ned. Bakgrunden är två så kallade tillkännagivanden i riksdagen där majoriteten gör klart att Stockholmsflygplatsen inte ska utvärderas. Utredningen kom till stånd på begäran av lokalpolitikerna.

Bostadsminister Mehmet Kaplan (MP) tycker att beslutet är olyckligt.

– Det är tråkigt att det finns en majoritet som inte vill ta reda på fakta. Många är övertygade om att Bromma inte är den bästa platsen att ha en flygplats på, säger han till dn.se.

Utredningen kom till stånd på begäran av lokalpolitikerna. Daniel Helldén (MP), trafikborgarråd i Stockholm, är mest bekymrad över konsekvenserna för bostadsbyggandet.

– Det handlade om att utreda förutsättningarna för att skapa ett stort antal bostäder i Stockholm – och bostadsbristen är vårt största problem. Så beslutet hämmar Stockholms utveckling, säger han till TT.

Mehmet Kaplan gillar inte att regeringen tvingats böja sig för riksdagsmajoriteten:

– Riksdagen borde inte lägga sig i regeringens utredningsmakt, vilket (riksdagens) konstitutionsutskott delvis håller med om.

Helldén håller med:

– Det här innebär egentligen att riksdagen säger att man inte får tänka vissa tankar eller göra vissa utredningar. Det är mycket märkligt.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bromma flygplats

Mer i ämnet