Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
Hör reaktionerna på Martin Melins Gucci-uttalande: ”Jag kommer att ändra klädstil för jag inte vill bli stoppad av polisen”. Foto: SVT

Uttalande om Gucci-kepsar möter starka reaktioner

Uppdaterad
Publicerad

Under torsdagen meddelade regeringen att en särskild klädstil kan vara grund nog för att visitera någon i visitationszonerna som införs den 28 mars. Ett uttalande som väckt starka reaktioner, bland annat i sociala medier.

Det är Martin Melins (L) uttalande om märkeskepsar som mött stark kritik.

”Alla som går runt med Gucci-kopiakepsar är inte gängkriminella, men många gängkriminella bär Gucci-kopiakepsar”, sa politikern under en pressträff.

Blandade kommentarer

Melin har på sitt Instagramkonto lagt upp ett filmklipp från pressträffen och i kommentarsfältet är det blandade tongångar.

”Var är det förebyggande arbetet? Mer resurser till skolan och socialtjänsten?” skriver en användare.

”Har du inget att dölja så blir det inget annat än en trevlig pratstund med polisen”, lyder en annan kommentar.

Centerpartiet emot förslaget

Centerledaren Muharrem Demirok skriver på Instagram att Centerpartiet motsätter sig visitationszoner.

”Jag tycker inte att polisen ska få stanna och visitera dig för att du har ett visst klädesplagg på dig, eller för att du bor i en viss stadsdel”, skriver han.

”Polisen ska kunna visitera någon när brottsmisstanke finns – inte på godtycklighet. Den möjligheten finns redan idag och kräver ingen ny lagstiftning.”

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.