Firar du alla hjärtans dag? Foto: TT

”Ta tid för varandra” – här kan du tycka till om alla hjärtans dag

Är du en alla hjärtans dag-firare eller tycker du att hela dagen borde slopas? Har du något speciellt minne från en tidigare alla hjärtans dag? Tyck till om dagen här i SVT Nyheters chatt.

SVT rapporterade · Firar du alla hjärtans dag?

09.22
Brukar du fira alla hjärtans dag? Har du något speciellt minne, bra som dåligt, från tidigare år? Berätta om dina alla hjärtans dag-minnen här!
09.34
En dag att tänka extra på nära och kära. Göra något som visar dem att de betyder mycket. Vi behöver nog mer av sådant i vår vardag.
09.37
Jag hoppar gärna Alla hjärtans dag. Jag vet hur det känns att bli exkluderad. För mej är den som vilken annan dag som helst.
09.39
Min och min mans förlovningsdag (22 år i år). Jag tycker kärleken förtjänar att firas så fira på. Hur mycket hjärtan man köper behöver ju inte påverka firandet. Tid är bättre än pengar, så ta tid för varandra.
10.16
Det är så mycket elende och svält i vår värd. Så varför kan vi inte tänka på varandra med kärlek och värme just på denna dag.
Det finns många människor som är ensam a och kanske inte har någon. Tänk på dem med lite kärlek och värme så dagen blir lite ljusare
10.28
Nej, blivit ett kommersiellt jippo. Fokus ligger på de som har partner. Har för mig att ca 1, 6 miljoner lever i ensamhushåll. Läste att var 7:e person har inga vänner. Vem bekräftar&visar omtanke till dem ensamma? Det dyrbaraste man kan ge sin medmänniska är sin tid.
10.28
Nej. Jag och min sambo känner att vi inte behöver bidra till någon köphets för att uppskatta varandra. För oss är det Onsdag.
10.34
Nej, jag firar inte denna dag. Ett kommersiellt jippo, det är vad det handlar om. Men om människor brydde sig om varandra mer istället, lite var dag, så skulle det bli bättre för oss alla. Nu hänvisar man vidare och bollar runt den som behöver hjälp och omtanke, istället för att ge praktisk hjälp. En hittepå-dag som ’alla hjärtans dag’ uppväger inte för försummelser alla andra dagar på året.
10.34
Jag och min fru uppskattar och älskar varandra lika mycket alla årets dagar. Det blir inte annorlunda idag. Om man nu vill uppvakta sin partner med något speciellt, gör det då hellre någon annan dag på året. Jag tror att det skulle uppskattas betydligt mer om det skedde en onsdag i november eller en tisdag i maj, inte när någon annan säger att du ska göra det.
10.48
Min sambo och jag firar inte alla hjärtans dag utan försöker anstränga oss för att visa vår kärlek till varandra dagligen och inte bara under en kommersiell jippo-dag. Men vi har som tradition att skänka pengar till förmån för Hjärt- & Lungfondens forskning istället för att falla för denna köphysteri.
11.37
Jag ger ett kort med min kärleksförklaring till min man💕
11.37
Min fru vill fira, själv bryr jag mig inte. Vi brukar gå ut och äta middag och ge varandra något handskrivet kort och någon present. Men hade inte min fru velat skulle vi skippat det.
11.44
Hur firar man bäst denna dag singel?
12.10
Tycker den skall slopas.
Tycker man om någon så visar man det närsomhelst och behöver inte en speciell dag uppfunnen av handlarna.
Jag tror den framkallar mer ångest än den gör nytta.
12.10
Så löjligt!

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer