Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video

Vandringsguidens bästa fjälltips – för inbitna och intresserade

Uppdaterad
Publicerad

Att fjällvandra på semestern lockar allt fler semesterfirare.

– Det viktigaste är att man har koll på var man är, planerar väl och alltid har karta och kompass med sig, säger STF:s fjällvandringsexpert Charlotte Grönlund.

De flesta söker sig till fjällområdena i Lappland eller Jämtland och Härjedalen, men för dem som vill vandra närmre hemmet har STF tolv signaturleder med naturupplevelser utplacerade över hela landet.

I SVT:s Morgonstudion berättar STF:s egen fjällvandringsexpert Charlotte Grönlund om några av de svenska fjällens bästa platser.  

–  Södra delarna av Kungsleden, Hemavan-Ammarnäs, till exempel, är en fantastisk tur med höga fjäll och mycket djur, dessutom är den inte så upptäckt ännu. 

”Ha koll”

Dessutom ger hon ett par värdefulla tips på vad man bör tänka på när man ska ge sig ut i vildmarken. 

 – Det viktigaste är att man har koll på var man är, planerar väl och alltid har karta och kompass med sig, säger STF:s fjällvandringsexpert Charlotte Grönlund i Morgonstudion.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.