Bilden är tagen av Bo Nilsson i Kristianstad, där knopparna slagit ut, den 12 mars. Foto: Bo Nilsson/Tittarbild

Vårdagjämning: Hur ser det ut hos dig?

Uppdaterad
Publicerad

Nu går vi mot ljusare tider när vårdagjämningen infaller. Men finns det några vårtecken? Dela med dig av dina bilder här!

Klockan 22.58 på onsdagkvällen infaller vårdagjämningen. Det innebär att natten och dagen är ungefär lika långa och dagen är lika lång över hela jorden. Då infaller vårdagjämningen – ett vårtecken för många. Men på flera ställen ser ligger snön fortfarande vit på marken.

Hur mycket vår är det hos dig? Har snödropparna slagit ut eller är det decimeter med snö?

På flera håll är det fortfarande snötäckt: Anna Landby har tagit bilden längst till vänster från Vindeln, Elin har fotat snön på Frösön och Merja har tagit bilden längst till höger i Hallstahammar.
Åsa Heidenbeck från Frösön i Östersund har delat med sig av den charmiga bilden till höger på 23-åriga shetlandsponnyn Wille, eller Prinsen som han också kallas. Och till vänster har Jennie Karlsson från Vingåker i Södermanland fångat vårsolen över vattnet.

Dela med dig till oss på våra sociala medier eller genom att skicka in en bild till tipsaoss@svt.se.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.