Arkivbild från tidigare fikatillfälle med SVT. Foto: SVT

Vad är fika med SVT?

Uppdaterad
Publicerad

SVT Nyheter vill veta vilka frågor som är viktiga för publiken i valet 2018. Därför har erbjudande gått ut om en fikastund tillsammans och arbetsplatser, kompisgäng, familjer och föreningar har ansökt om att få fika och prata politik och samhällsfrågor.

Sedan har varje lokal redaktion valt ut två gäng att fika med, för Västerbottens del blir det den samiska föreningen Vadtejen Saemiej Sijtje i Tärnaby och Midgårdsskolans elevkår.

Även förra året fikade SVT Nyheter Västerbotten med länsborna, men den här gången ska fikastunden handla mer om vilka frågor SVT ska ta upp inför valet.

OM #FIKAMEDSVT

I höstas bad SVT att få bli inbjudna på fika. Gensvaret har varit stort. Totalt kommer riksnyheterna, de regionala stationerna och SVT Sport att genomföra 100 olika fikamöten runt om i landet. Syftet är att fånga upp publikens tankar och önskemål om vårt utbud.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Val 2018 – #dinröst

Mer i ämnet