• Viktigt meddelande:

    Brand i batterilager med kraftig rökutveckling - personer i Boliden Bergsö i Landskrona uppmanas gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. LÄS MER

Utrikesminister Margot Wallström (S). Foto: SVT

Wallström om utredningar: Varsågoda och granska

Utrikesminister Margot Wallström säger att hon välkomnar utredningar och granskningar som berör hennes hyreslägenhet som hon fått av Kommunal.

– Jag är helt lugn inför detta. Varsågoda och granska. Jag vet precis vad det är som har hänt och det är bara att undersöka, säger Margot Wallström när hon träffar journalister efter dagens utrikesministermöte i Bryssel.

Hon säger att det är bra att allt kommer fram nu, men att det inte tar bort hennes upprördhet över att hon fått felaktiga uppgifter av Kommunal.

– Jag frågade speciellt och flera gånger. Jag fick försäkran från högsta ledningen. Det verkar vara absolut ingen ordning och reda i deras avtal. Vad jag förstår så är det ett avtal som alla som hyr tillfälligt har. Och då har ju Kommunal ett stort problem.

Hon säger att hon nu i efterhand önskar att hon tagit mera tid för att hitta en annan lägenhet, och att hon nu ”inom kort” kommer att flytta ur lägenheten för att därefter bo hos en ”god vän”. 

Några eventuella förundersökningar om mutbrott är hon inte orolig för och hon säger att hon känner fortsatt förtroende för sitt politiska arbete.

– Det är min uppgift att också bli granskad och kunna svara för mig. Jag känner mig helt trygg, säger utrikesministern.

Så arbetar vi på SVT Nyheter

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer