Wallström: Väntat inspel

Publicerad

Utrikesminister Margot Wallström (S) ser inget bekymmersamt med inspelet från näringslivet.

– Det visar ju bara på hur många aspekter det finns. Det är precis alla de här olika synvinklarna som vi har med i vår beredning av det här ärendet. Så det var bara väntat att det skulle komma åsikter också från det hållet, säger Wallström på väg in till dagens EU-möte i Riga.

– Vi har ju en mycket omfattande handel med Saudiarabien och de ekonomiska banden och möjligheterna är vi ju alla angelägna om att få behålla. Nu diskuterar vi just vapenexport, men det visar ju att det kan spilla över även på andra områden och det är det man är orolig för. Jag tycker att man kan ha all respekt för de här åsikterna, säger utrikesministern, som än så länge inte kan avslöja något nytt om vad regeringen till sist kommer att bestämma.

– Vi försöker reda ut alla konsekvenser så långt det överhuvudtaget är möjligt. Det är därför det har tagit tid. Vi har också två partier som måste prata ihop sig om hur vi ska hantera en så här svår fråga, säger Wallström.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Saudiavtalet

Mer i ämnet