Zlatan ska man hålla sig borta ifrån – på nätet. Foto: TT

Zlatan smittar mest i hela Sverige

Uppdaterad
Publicerad

Zlatan Ibrahimovic seglar vant upp i toppen på de flesta topplistor där han förekommer, nu även i mindre smickrande sammanhang. Mål-maestron från Malmö är nämligen den meste virusspridaren – i hela Sverige. Intel Security har släppt sin undersökning ”Most Dangerous Celebrities”, och där ligger Zlatan i topp bland svenska kändisar.

För nionde året i rad har Intel Security släppt listan, där man rankar de kändisar som är farligast att söka efter på nätet. Om man i Google gör en sökning på Zlatan Ibrahimovic innehåller nästan var tionde träff skadlig kod, med länkar där malware, skräpannonser och trojaner lurar.

Högst upp på listan föregående år var dj:n Sebastian Ingrosso, men han har rasat ner till plats nummer nio detta år. Alla svenska kändisar brädas dessutom i internationella kategorin, där ännu en dj, Armin von Buuren, toppar med nästan 18 procent skadliga länkar

I år har 59 svenskar ingått i undersökningen, som har täckt in allt från kungafamiljen till stjärnor inom idrott, musik och film.

Sveriges tio farligaste kändisar

  1. Zlatan Ibrahimovic 9,58 % skadlig kod
  2. ABBA 9,44 %
  3. Yngwie Malmsteen 9,17 %
  4. Darin Zanyar 9,03 %
  5. Petra Marklund 9,03 %
  6. Tove Lo 8,75 %
  7. Icona Pop 8,75 %
  8. Agnes Carlsson 8,61 %
  9. Swedish House Mafia 8,61 %
  10. Sebastian Ingrosso 8,06 %
  11. Robyn 7,92 %

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.