Kerstin Holm. Foto: SVT

Kerstin Holm: Intressant hur det här påverkar övriga avtal

Uppdaterad
Publicerad
Det svenska samarbetsavtalet med Saudiarabien förlängs inte, enligt källor till SVT.
– Det blir intressant att höra vad det här får för konsekvenser för övriga avtal som Sverige har med Saudiarabien, säger Kerstin Holm, politikreporter på SVT.

SVT Nyheter publicerar i dag uppgifter om att samarbetsavtalet med kungadömet inte förlängs. Senare ikväll hålls en presskonferens med försvarsminister Peter Hultqvist.

– Det jag kan erfara är att samarbetsavtal kommer från svensk sida att ensidigt sägas upp, vad jag hört är att det här gjordes upp under dagen och meddelades någon gång under förmiddagen, säger Kerstin Holm, politikreporter på SVT i Rapports 18-sändning.

Vad anger man för skäl till att man säger upp avtalet?

– Det får vi nog återkomma till. Vi vet ju att inom regeringen så har Miljöpartiet drivet linjen att detta avtal ska sägas upp medan Socialdemokraterna och Stefan Löfven uttryckt att det ska omförhandlas. Men nu har det alltså efter beredning i regeringen beslutats att säga upp, säger Kerstin Holm.

– Det intressanta är också vad det här innebär för övriga avtal med Saudiarabien. Det finns även två handelsavtal men vi får återkomma om detta. Jag hoppas få en intervju med Peter Hultqvist som deltar i försvarsministermöte i Luleå, säger Kerstin Holm.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Saudiavtalet

Mer i ämnet