Camilla Lindqvist Pavlovic Foto: SVT

Köpte elbil för en miljon – får ingen ny bil trots att det utlovats i försäkringen

Publicerad

Trots att Camilla försäkrade sin nya elbil till ett maxbelopp med en försäkring som lovade en ny bil om ens bil blir totalskadad inom det första året, vill försäkringsbolaget nu inte byta bilen mot en ny. Detta fastän både biltillverkaren och märkesverkstaden intygar att bilen varken kan lagas eller köras mer.

SVT:s konsumentredaktion Plus granskar just nu försäkringar. En av de personer som tipsat redaktionen är Camilla Lindqvist.

Det var den första maj som Camilla Lindqvist Pavlovic från Halmstad köpte sin elbil. Detta efter noggrann kalkyl där hon och hennes man till slut kommit fram till att en sådan bil, trots det höga priset vid inköp, skulle bli billigare i längden att äga då bilen kom med ett erbjudande som innebar fri laddning de första tre åren. (Att den var säker och miljövänlig vägde också in.)

Tecknade märkesförsäkring 

I samband med köpet erbjöds hon att teckna en märkesförsäkring, vilket hon gjorde.

Ett av säljargumenten för försäkringen var att man “får en ny bil om den man köpt blir totalskadad eller stulen under det första året”. Detta går även att läsa på försäkringens första sida. 

Krockade med en sten

Efter att ha ägt bilen endast två månader körde Camilla på en sten som skadade sidan på hennes nya bil. 

Bilen togs till en auktoriserad verkstad där man vid en första bedömning beräknade kostnaden för skadan till cirka 20 000kr, vilket försäkringsbolaget godkände. Men när de tittade närmare på skadorna upptäcktes det att själva karossen i aluminium var skadad.

En skada som är för stor för verkstaden att laga samt att det inte ens finns lagningsinstruktioner framtagna av tillverkaren för så stora skador. Något som eventuellt kommer att tas fram. De meddelade vidare att bilen inte är körduglig i nuvarande skick och därmed måste bytas in.  

Försäkringsbolaget vill inte byta in bilen

Försäkringsbolaget svarar då med att inte godkänna detta. De anser att de hellre vill vänta på de lagningsinstruktioner som bara eventuellt ska tas fram av tillverkaren. De vill heller inte sätta något tidsperspektiv på när detta kommer att lösas. 

Camillas nya bil har alltså stått på verkstaden sedan augusti. Den kan inte lagas och hon får ingen ny, allt medan lånet på bilen och försäkringen tickar på. De har, under fyra månader, haft merkostnader på cirka 15 000 kr/månad enligt deras beräkningar. 

Anmält till ARN

– Jag köpte ju bilen för att den inte skulle kosta någonting att tanka den första tiden, men nu betalar jag lån och försäkringar på min elbil plus att jag inte kan sälja min gamla bil, utan måste köra den och tanka bensin som också kostar, säger en förtvivlad Camilla. 

I slutet av förra veckan fick de dock en lånebil fram tills ärendet är löst. 

Nu har Camilla och hennes man anmält ärendet till Allmänna reklamationsnämnden (ARN) och försäkringsbolaget har på sig till den 7 november att uttala sig. 

– Vi vill ha en ny bil, så att vi kan börja leva det liv vi drömt om och sova gott på nätterna igen, säger hon. 

Följ hela Plus pågående granskning av försäkringar här – och tipsa reportern!

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer