Daniel Larsson Tangfors är missnöjd med det erbjudande som Telenor har gett honom i samband med att företaget tar över hans mobila bredband. Det innebär en minskad surfmängd med 60 procent. Foto: SVT

Telenor tar över avtal – minskar surfmängden med 60 procent

Publicerad

När Telenor tar över det mobila bredbandsavtalet från dotterbolaget så får Daniel Larsson Tangfors betala samma pris – för 60 procent mindre i surfmängd. 

– Det nya avtalet blir så mycket sämre. Det känns som att det här är ett sätt för Telenor att smyghöja priset på sina abonnemang, säger han till SVT:s konsumentredaktion Plus.

De senaste 6-7 åren har Daniel, som bor i Sävedalen utanför Göteborg, haft ett abonnemang på mobilt bredband med 100 GB surfmängd per månad. Han ser ungefär 2-3 filmer per vecka och laddar i snitt hem ett tv- eller dataspel per månad.

– Jag har haft samma mängd hela tiden och det har aldrig varit några problem med mitt abonnemang.

”Vi tror att 40 GB kommer att passa dig bäst”

I september fick Daniel Larsson Tangfors ett brev med information om att Bredbandsbolaget slutar tillhandahålla mobilt bredband och att hans abonnemang flyttar över till Telenor den 1 december 2017.

I brevet skriver Telenor: Baserat på ditt nuvarande abonnemang hos Bredbandsbolaget, tror vi att Telenors mobila bredbandsabonnemang Mobilt Bredband 40 GB kommer att passa dig bäst.

Samtidigt erbjuder Telenor ett nytt abonnemang – för samma månadspris på 249 kronor – som han har haft med Bredbandsbolaget under de senaste 6-7 åren. Men istället för 100 GB surfmängd per månad kommer Daniel bara att få 40 GB för det priset.

– 40 GB är för lite. Det blir helt klart en begränsning för mig. När man har surfat upp sin pott så kostar det extra att få mer datamängd. Det är kanske det som Telenor har tänkt tjäna pengar på?

Prisökning på 40 procent

Om Daniel vill fortsätta med 100 GB i surfmängd hos Telenor så får han i framtiden betala 349 kronor per månad – en prisökning med 40 procent.

Daniel Larsson Tangfors har varit i kontakt med Bredbandsbolaget, som har meddelat att han har rätt att säga upp sitt tillsvidareavtal utan någon kostnad eller uppsägningstid, innan det nya avtalet med Telenor träder i kraft. 

– Jag kan inte vara den enda som är drabbad, det här måste ju påverka många av Bredbandsbolagets kunder med mobilt bredband, säger Daniel Larsson Tangfors.

LÄS MER: Telenor: ”Inte ett sätt att höja priset”

Tipsa Plus!

Visa

Den här artikeln bygger på ett tittartips. Vad vill du att SVT:s konsumentredaktion Plus ska granska? Tipsa oss här.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer