Linnea Lindholm, reporter på Plusredaktionen. Foto: Matilda Sandberg/SVT

Tipsa oss om biljettbluffare!

Uppdaterad
Publicerad

Har du råkat ut för problem i samband med att du köpt andrahandsbiljetter till ett evenemang? Kontakta Plus reporter.

Tipsa Linnea här!

Här kan du följa Plus löpande publiceringar om andrahandsbiljetter

Reporterns dagbok

14 mars: Det har varit ont om uppdateringar här ett tag, och det beror på att jag varit ute på inspelningar och förberett nästa veckas program. På tisdag kommer vi, till exempel, prata om vad som gäller ifall ett evenemang, som man köpt andrahandsbiljetter till, ställs in.

Jag har träffat Lea i Södertälje som skulle gå på Ozzy Osbourne-konsert i februari i år, men konserten ställdes in. Och nu vill inte andrahandssajten som hon handlade hos ge henne pengarna tillbaka.

Jag har även träffat Jonatan i Malmö, som vi kommer få träffa i programmet längre fram. I höstas köpte han biljetter till sitt favoritbands sommarturné 2019. Jonatan trodde att han köpte förstahandsbiljetter, men i efterhand insåg han att han i själva verket köpt andrahandsbiljetter till ett evenemang, där arrangören inte ens haft sitt officiella biljettsläpp ännu. Och Jonatan tycker det här är exempel på vilseledande marknadsföring.

28 februari: Vi spelar just nu in ”studiodelarna” till tisdagens program. Där ingår ett upprop kring granskningen av andrahandsbiljetter, och vi berättar bland annat om tipset från Åsa Rehnman.

Jag skriver även ett inlägg om att Viagogo nyligen hamnat på Konsumentverkets varningslista. Tipset från Åsa gäller dock ett annat företag.

27 februari: Idag drar jag igång en ny granskning, eller kanske snarare – en “favorit” i repris. Redan i december 2017 granskade Plus nämligen försäljningen av andrahandsbiljetter. Då handlade det om biljettförsäljningssajten Viagogo.

Men under 2018 har tipsen kring andrahandsbiljetter fortsatt strömma in, och det verkar finnas fler aktörer som hittat tvivelaktiga metoder för att tjäna pengar inom detta område.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.