Polisens bombtekniker undersöker den söndersprängda entrén till ett flerfamiljshus på Viborgsgatan. Foto: TT

Två explosioner i Malmö – bombgruppen tillkallades

Uppdaterad
Publicerad

Två explosioner skadade portar till bostadshus i Malmö sent på söndagen. Nationella bombgruppen konstaterade att det är en slags knallskott, bangers, som har använts.

Strax innan 22 på söndagskvällen ringde flera personer polisen och larmade om en kraftig explosion vid ett flerfamiljshus på Zenithgatan på Värnhem i Malmö. När polisen kom till platsen upptäckte man att några fönster vid entrén hade exploderat och att trapphuset var rökfyllt.

Polisen befarar bangers

Inledningsvis var det mycket folk på platsen, men ingen person ska ha skadats. Platsen var avspärrad i väntan på kriminaltekniker som nu undersökte entrén. Händelsen rubriceras som skadegörelse.

– Förmodligen har bangers använts. Den senaste tiden har vi haft många sådana fall, säger polisens vakthavande befäl Magnus Lefèvre.

Glassplitter vid porten på Zenithgatan. Foto: Mikael Nilsson

Bombgruppen tillkallades

23.28 exploderade det igen. Den här gången vid ett flerfamiljshus på Viborgsgatan i Persborg i Malmö. Ingen person ska vara skadad, men en dörr har sprängts sönder. Kriminaltekniker och nationella bombskyddet undersökte platsen och bedömer att det är bangers som använts. Händelsen rubriceras som allmänfarlig ödeläggelse.

– Vad jag kan se finns det ingen hotbild mot någon i huset, säger polisens presstalesperson Fredrik Bratt.

Under kvällen har polisen fått in flera samtal om explosioner på olika platser i Malmö, men det är bara på Zenithgatan och Viborgsgatan som man har konstaterat att något exploderat.

Ingen person är misstänkt eller gripen.

Fakta

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.