Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
”För Moderaterna är lag och ordning en paradfråga, det gör det extra kontroversiellt för partiet.” Hör Mats Knutson, inrikespolitisk kommentator. Foto: SVT

Knutson: ”Fått lägga kraft på krishantering”

Uppdaterad
Publicerad

Samma dag som uppgifterna kom ut om att en moderat riksdagsman utreds för misstänkt sexköp har partiet sitt Sverigemöte i Karlstad.

– Man har tvingats lägga ganska mycket kraft på krishantering när man skulle samlas för att lägga fast partiets politik framöver, säger SVT:s inrikespolitiske kommentator Mats Knutson på plats på Moderaternas Sverigemöte.

Förutom att den högt uppsatta riksdagsmannen, som nu pausat sitt uppdrag, utreds för misstänkt sexköp så blir frågan ännu större när det gäller Moderaterna, menar Mats Knutson.

– Vi vet alla att lag och ordning är en paradfråga för Moderaterna och det gör det extra kontroversiellt för partiet, säger han.

Se mer i spelaren ovan.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.