Genrebild. Foto: TT

101 anställda har fått lämna Volvo i Olofström

Uppdaterad
Publicerad

101 anställda har fått lämna Volvo i Olofström, som varit inne via bemanningsföretag. De fick lämna sitt arbete i fredags och vet inte om de får komma tillbaka.

Sammanlagt har 101 personer fått lämnat Volvo i Olofström, något som BLT var först med att rapportera om.

Samtliga har varit inne i företaget via bemanningsföretag, bland annat genom Lernia som meddelade om varsel för 50 tjänster förra veckan. Men då var det inte klart hur det slog mot varje enskild kommun.

Corona i Blekinge

De 101 drabbade gjorde sin sista arbetsdag för Volvo i fredags.

Björn Olsson, ordförande för Verkstadsklubben i Olofström, bekräftar uppgifterna för SVT Nyheter Blekinge. Men han menar att det inte har fått några direkta konsekvenser i Olofström än så länge.

För i fredags tog ledningen även beslut om att stoppa produktionen i fabriken i Olofström.

– Produktionen har ju legat nere den här veckan. Så för tillfället märks det ingen direkt skillnad här. I morgon ska vi ha möte för hur vi gör nästa vecka.

Det kan finnas en öppen lucka för möjligheten att de bemanningsanställda kanske får komma tillbaka.

– Skulle produktionen vara igång som innan corona slog till, så behöver vi ju allt folk vi kan få. Men vi har ingen aning om hur det ser ut. Vi tar det dag för dag, menar Björn Olsson.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Corona i Blekinge

Mer i ämnet