Domen mot den så kallade lyxbedragaren föll den 24 juni 2020. Foto: Polisen

Advokatmiss kostar lyxbedragarens offer hundratusentals kronor

Uppdaterad
Publicerad

En advokat som företrädde ett 20-tal personer som fallit offer för den så kallade lyxbedragaren missade att skicka in en ansökan till Kronofogden. Något som kostat hans klienter hundratusentals kronor, rapporterar BLT.

Bedragaren från Karlskrona dömdes till fängelse i fyra år och tio månader för att ha lurat till sig runt 100 miljoner av 96 privatpersoner. Han dömdes också att betala över 85 miljoner i skadestånd.

Efter att Kronofogden och polisen samlat in så mycket pengar som möjligt stod det klart att alla målsägande kunde får tillbaka cirka 50 procent av de pengar som de förlorat.

Noll kronor tillbaka

Men för ett 20-tal målsägande blev verkligheten en annan, då de fick noll kronor tillbaka när Kronofogden utfärdar sitt utdelningsbeslut.

Anledningen visade sig vara att deras advokat missat att skicka in ett så kallat verkställighetsbeslut till Kronofogden.

Enligt tidningen har advokaten vid åtta tillfällen sedan 2008 utdelats erinran eller varning på grund av att han inte utfört sitt jobb. I flera av fallen har han fått kritik för att han inte varit tillgänglig för sina klienter.

Ärendet har nu gått vidare till advokatens försäkringsbolag.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Storbedragaren i Blekinge

Mer i ämnet