Efter att affärsmannens lyxbil sprängdes i luften är han spårlöst försvunnen. Foto: Björn Hansson/Linslusfoto

Affärsmannen kan ha flytt utomlands

Uppdaterad
Publicerad

Den 29-årige affärsman, som nyligen fick sin Ferrari sprängd i luften, tros ha flytt landet. Han är anhållen i sin frånvaro för en rad grova bedrägeribrott.

Den bedrägeridömde 29-årige affärsmannen i Karlskrona kan ha flytt landet och polisen misstänker att han befinner sig utomlands, enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge.

Efter att hans lyxbil sprängdes i luften i villaområdet för knappt tre veckor sedan hamnade den tidigare bedrägeridömde 29-åringen åter i rampljuset. Förra veckan gjorde polisen ett tillslag mot mannens lyxvilla i Karlskrona och hämtade ett antal värdeföremål – och sedan dess har ingen sett affärsmannen.

– Uppgifter till oss säger att han kan befinna sig i sin bostad i södra Spanien, säger en polis med insyn i utredningen.

Mannen är anhållen i sin frånvaro och misstänkt för en rad grova brott, flera även utanför länet.

– Det finns ett antal pågående ärenden, men det är ingenting jag kan kommentera mer än så, säger vice chefsåklagare Ulrika Grenerfors.

För den fortsatta utredningen – hur viktigt är det att ni får tag på honom?

– Vi bedriver som sagt en utredning och då är det givetvis av vikt att han får höras och lämna sin version.

Grov penningtvätt

Parallellt med de grova bedrägerier som mannen misstänks för pågår sedan i slutet av september en utredning hos Citypolisen i Stockholm.  Affärsmannen greps på en innekrog på Stureplan med 170 000 kronor i kontanter på sig. I det ärendet misstänks han för grov penningtvätt och narkotikabrott.

Mannen uppmärksammades också sedan han hamnat i en miljontvist med två SHL-stjärnor i Karlskrona – en tvist som avgjordes till hockeyspelarnas fördel.

I somras dömdes 29-åringen i Blekinge tingsrätt till tre års fängelse för grova bedrägerier. En dom som han också har överklagat till hovrätten, som väntas ta upp fallet i början av nästa år.

Lokal. Lättanvänd. Opartisk. Ladda ner appen nu!

Hämta SVT Nyheter i App StoreLadda ned SVT Nyheter på Google Play

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer

Bedrägerimisstänkt affärsman

Mer i ämnet