Javascript är avstängt

Javascript måste vara påslaget för att kunna spela video
På massagesalongens sociala medier-sidor var flera av kommentarerna av sexuell karaktär. I ett inlägg uppmanades följarna att följa ett Tiktok-konto till den nu åtalade kvinnan där hon bland annat poserar i underkläder. Foto: SVT

Åklagare vill se långt fängelsestraff för misstänkt bordellmamma

Publicerad

Sex års fängelse – det anser åklagare Emelie Månsson att den misstänkta bordellmamman från Sölvesborg bör få. I dag avslutades rättegången i Kristianstad tingsrätt.

I mars slog polisen till mot Sölvesborgskvinnans massagesalong i Skåne, efter att ha fått flera larm om att det pågick prostitution i lokalerna. Omkring 250 sexköpare har identifierats, liksom ett flertal kvinnor som ska ha sålt sex.

I januari åtalades Sölvesborgskvinnan misstänkt för grovt koppleri. Enligt åklagaren ska hon ha förmått och uppmanat sina anställda att erbjuda sexuella tjänster i lokalerna. På det sättet ska hon ha tjänat miljonbelopp.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

När rättegången i dag avslutades yrkade åklagaren Emelie Månsson på att Sölvesborgskvinnan bör dömas till sex års fängelse för brotten, rapporterar P4 Kristianstad.

– Kvinnorna har behandlats som handelsvaror. Inget annat än fängelse kan komma på fråga, sa Emelie Månsson i rätten, enligt P4 Kristianstad.

Kvinnan själv har konsekvent nekat till brott, och anser att hon omgående ska släppas på fri fot.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Sölvesborgskvinna drev misstänkt bordell i Skåne

Mer i ämnet