Åklagare Marie Lindström i Karlskrona utreder dödsfallen på Polenfärjan. Foto: Privat/SVT

Åklagaren: mordutredningen fortgår – med samma rubricering

Uppdaterad
Publicerad

Det har nu gått fyra dagar sedan ett barn och dess mamma föll över bord från Polenfärjan som var på väg till Karlskrona från Gdynia.

Åklagare Marie Lindström i Karlskrona arbetar vidare med utredningen – som fortfarande rubriceras som mord.

Det var på torsdagseftermiddagen som en sjuåring trillade överbord från Stena Spirit – och mamman hoppade efter. Båda hittades i vattnet drygt en timme efter fallet och fördes med helikopter till sjukhus. Men ingen av dem överlevde.

Utreds vidare som mord

Personerna var polska medborgare, men händelsen utreds delvis av vice chefsåklagare Marie Lindström i Karlskrona. Vanligtvis avslutas ett ärende om det flyttas till ett annat land, men utredningen fortgår i Sverige parallellt som händelsen utreds i Polen.

Dödsfall på Polenfärjan

– Jag kan inte säga mycket på grund av sekretess men rubriceringen kvarstår som mord alltjämt, säger Marie Lindström.

Man inväntar nu uppgifter från obduktion, vidare vill Lindström inte uttala sig om utredningen.

– Det är svårt att säga om det kommer vara information som vi kan ge ut, kan vi det kommer vi att skicka ett pressmeddelande. Jag förstår att det finns stort intresse kring detta men jag måste hänvisa till sekretessen.

Så arbetar vi

SVT:s nyheter ska stå för saklighet och opartiskhet. Det vi publicerar ska vara sant och relevant. Vid akuta nyhetslägen kan det vara svårt att få alla fakta bekräftade, då ska vi berätta vad vi vet – och inte vet. Läs mer om hur vi arbetar.

Dödsfall på Polenfärjan

Mer i ämnet